Depositphotos_198282698_S

Welk kind kent Piet Piraat nou niet? Deze Vlaamse schavuit uit Studio100 is kapitein van een piratenschip en beleeft allerlei avonturen met zijn bijzondere bemanning: Stien Struis, Berend Brokkenpap en Steven Stil. Piet Piraat is een aardige en behulpzame kapitein die altijd probeert anderen te helpen. Hij is een geliefd personage onder kinderen en wordt vaak gezien als een held. Maar waarom is deze piraat eigenlijk zo populair?

Piet Piraat houdt van avontuur en gevaar en is nergens bang voor! Hij is een echte leider en weet altijd een oplossing te bedenken wanneer er problemen zijn. Piet Piraat is daarom een held in de ogen van vele kinderen; hij staat voor wat hij gelooft en is altijd bereid om anderen te helpen. Kinderen weten dat ze altijd op Piet kunnen rekenen. Het is dan ook niet gek dat Piet Piraat boeken populair zijn onder kinderen. Ben je op zoek naar leuke kinderboeken? Gooi het anker dan uit bij Piet Piraat! Deze vrolijke, avontuurlijke boeken sluiten helemaal aan op de belevingswereld van kinderen en leren hen allerlei lessen over moed en vriendschap.

Waarom kiezen voor een Piet Piraat boek? Hiermee doe je je kind of kleinkind een leuk en avontuurlijk boek cadeau. Perfect dus voor avontuurlijke kinderen die er van houden om meegenomen te worden op reis over de zeven zeeën! Wellicht doe je het cadeau voor een verjaardag, voor Kerst, Sinterklaas of omdat je kind of kleinkind zijn of haar zwemdiploma gehaald heeft. Met name in dit laatste geval is het een leuk cadeau; het is namelijk wel fijn als je kunt zwemmen wanneer je meegaat met een piratenschip.

Het verhaal van Piet Piraat

Opa Karel Karolus Piraat heeft ooit een schat gevonden. Hij verborg de schat in de grond en maakte een schatkaart, maar vergat de plaats te vermelden. Kleinzoon Piet Piraat zeilt nu met zijn schip ‘De Scheve Schuit’ de Zeven zeeën af op zoek naar de schat en naar avontuur.  Samen met zijn bemanning maakt Piet Piraat de gekste avonturen mee tijdens zijn zoektocht naar de verborgen schat. Ook in moeilijke tijden staan deze zeelieden voor elkaar klaar.

Een populaire piraat

Benieuw waarom Piet Piraat nog steeds zo populair is onder kinderen? Allereerst omdat hij een sympathiek en avontuurlijk karakter heeft. Hij is dapper, lief, slim en heeft een grote liefde voor avontuur. Ook zijn bemanning is erg grappig. Kinderen kunnen zich identificeren met Piet en aan zijn avonturen deelnemen. Daarnaast is de show ook populair omdat het de kinderen leert om problemen op te lossen met vriendschap en teamwork. Piet en zijn bemanning werken samen om de avonturen te voltooien en leren zo waardevolle lessen over goed samenwerken.

Het personage heeft veel aantrekkingskracht voor kinderen met zijn grappige uitstraling en vriendelijke persoonlijkheid. Hij is altijd op zoek naar avontuur en staat altijd klaar om anderen te helpen. Door zijn krachtige persoonlijkheid heeft Piet Piraat een grote groep fans verzameld. Kinderen houden ervan om mee te leven met deze held. Hij is een voorbeeld voor hen en een figuur waarmee ze zich identificeren.