Tegenwoordig zitten veel te veel kinderen achter een schermpje op de bank. Ze spelen niet meer buiten met vriendjes, vandaag de dag gaat altijd alles digitaal. Buiten in de speeltuin spelen met vriendjes en vriendinnetjes heeft plaatsgemaakt voor online videogames spelen met vriendjes. Dat is niet echt een goede zaak: een kind moet minstens 60 minuten per dag bewegen, en als je de hele dag binnenzit, dan ga je dit bij lange na niet halen. Daarnaast is het kijken op een schermpje niet goed voor de ontwikkeling van je kind. Zijn sociale vaardigheden komen onder druk te staan als hij of zij de hele tijd in zijn of haar eentje boven zit te gamen. Een manier om dit tegen te gaan, is om af en toe met het gezin een spelletjesmiddag te houden. Maar, wat zijn nou de leukste bordspelletjes om te doen met (jonge) kinderen? Hieronder vind je een aantal spelletjes die als inspiratie kunnen dienen!

Regenwormen

Het spel regenwormen is een ware hit bij jonge kinderen. Het is niet alleen heel leuk, het is ook nog eens leerzaam omdat je moet rekenen. Zo kan je de kennis van je kind ook nog een beetje bijspijkeren op het gebied van rekenen!

Bij het spel regenwormen moet je met acht dobbelstenen gooien. Je sorteert alle dobbelstenen met hetzelfde getal of met een regenworm erop. Dan gooi je met de dobbelstenen die over zijn. Dan kies je een nieuw getal en legt de dobbelstenen met dit getal allemaal opzij. Als je eindtotaal meer dan 20 is en je hebt in ieder geval één regenworm op tafel liggen, dan mag je de steen van de pot pakken. Een spel waarin je soms risico moet nemen, wat goed of slecht kan uitpakken!

Koala Kart

Koala Kart is een vrij nieuw spel en is pas geleden op de markt gekomen. Je racet tegen je medestanders door het binnenland van Australië. Je race zal niet vlekkeloos verlopen: onderweg loop je tegen hindernissen aan die je moet omzeilen. Je kan ook je tegenstanders dwarsbomen door een aantal obstakels op hun route neer te leggen. Wie als eerste een volledige ronde heeft gereden, is de beduidende winnaar!

Knibbel Knabbel Knuisje

Knibbel Knabbel Knuisje is een spannend spel dat een snel reactievermogen vereist. Iedere speler moet de vier soorten snoepjes verzamelen. Dit doe je door dit stiekem van het huisje van de Boze Heks te pakken. Je weet van tevoren niet wanneer de Boze Heks verschijnt. Op een gegeven moment heb je het patroon door: onthoud goed welk snoep je wel en niet mag pakken. Degene die als eerste al het snoepgoed verzameld heeft, is de winnaar!