Als je een ouder bent is het soms lastig om nog leuke activiteiten te bedenken om met jouw kroost uit te voeren. Gelukkig kan je er ook altijd voor kiezen om een leuk uitje met de kinderen op het programma te zetten. Maar wat zijn nu eens typisch echt leuke uitjes voor het gezin? Waar krijg je niet enkel de kinderen naar mee maar ook moeilijk weer terug weg? Kortom: wat zijn nu eigenlijk de leukste uitstappen waar ook kinderen iets aan hebben en welkom zijn?

Het pretpark

Een kind is hoe dan ook een fan van het pretpark. Misschien heb je wel een stoere bengel waarvoor het graag snel mag gaan. Misschien wel een gevoelige prinses die de ogen uitkijkt op de pracht en praal. Pretparken hebben vandaag de dag zo’n veelzijdig aanbod te bieden dat elk kind wel iets naar zijn of haar smaak terug kan vinden. Bovendien is het ook als volwassene toch gewoon leuk om een pretpark aan te doen?

De dierentuin

Afhankelijk van de leeftijd is de dierentuin misschien nog wel een beter idee dan een pretpark. Kinderen zijn quasi altijd gefascineerd door de wereld van de dieren. Bovendien vind je in een dierentuin vaak ook een leuke mix tussen tot de verbeelding sprekende dieren en geinige info over de oude gekenden. De meeste dierentuinen beschikken bovendien over de optie om even een versnapering tot je te nemen. Ideaal toch?

Speelbossen

De jeugd van tegenwoordig zit ontzettend veel online via smartphones en tablets. Nochtans betekent dat niet dat ze niet tot spelen te verleiden vallen. Neem jouw kinderen mee naar een speelbos en een leuke dag is het logische resultaat. Zelf kan je rustig op een terrasje zitten of als je dat wil gezellig meedoen met de kinderen. In Nederland vind je tal van heerlijke speelbossen met elk zo hun eigen voor- en nadelen.

Naar het strand

Het strand is een uitstapje dat echt voor het hele gezin is. Jij en jouw partner kunnen even relaxen terwijl de natuur de taak van ouder van je overneemt. Kinderen vinden het heerlijk om een zandkasteel te bouwen, om te zwemmen in het wilde water of om het stuur te nemen van één van de vele Go-karts die je aan de kust terug kunt vinden.

Musea op kindermaat

Wil je jouw kind wat cultuur aanleren? Dan kan je toch op gezinsuitstap naar een museum dat ook rekening houdt met kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het NEMO Science Center in Amsterdam of van Technopolis in België. In de nabije regio vind je gegarandeerd enkele leuke opties terug. Interesse kan je niet vroeg genoeg kweken!