De zomer staat weer voor de deur. Dit betekent dat je kinderen niet naar school hoeven en daardoor lekker veel thuis zijn. Voor veel ouders is dit niet altijd even prettig, omdat ze soms thuis moeten werken en hierdoor liever niet gestoord willen worden. Dé manier om je kinderen tijdens de vakantieperiodes koest te houden, is door af en toe een uitje met ze te doen. In een nieuwe omgeving kunnen de kinderen even lekker uitrazen en al hun energie kwijt. Op de dagen dat jij dan thuis op ze moet passen zijn ze lekker moe van alle nieuwe indrukken en zullen ze vast genoegen nemen met de televisie en ander speelgoed. Maar, welke uitjes zijn nou helemaal kidsproof?

Een pretpark

Een enorm populair uitje bij kinderen: een pretpark of een attractiepark! Hier waan je je even in een sprookjeswereld en kan je kind genieten van alle sprookjesfiguren die in het park ronddartelen. Denk bijvoorbeeld aan de Efteling: hier heb je attracties die wat meer geschikt zijn voor oudere kinderen, zoals Joris en de Draak, of voor echte durfallen, maar ook attracties die leuk zijn voor de wat kleinere kindjes, zoals Droomvlucht. Op deze manier is er voor iedereen wat wils! Jouw kind zal zich geen moment vervelen in zo’n spannend park!

De kinderboerderij

Het is ook prettig om af en toe een uitje te hebben dat wat minder geld kost, of zelfs helemaal gratis is. De kinderboerderij is daarom de ideale uitvalsbasis voor een middagje weg. Op de kinderboerderij kan je kind voor het eerst kennismaken met de boerderij en leren hoe je moet omgaan met deze dieren. De geitjes aaien of toch de ganzen voederen? Op de kinderboerderij kan het allemaal! Een educatief uitje, dat ook nog eens veel plezier oplevert. Wat wil je nog meer?

Museum

Het museum klinkt op het eerste gehoor nogal saai, maar tegenwoordig zijn de musea erg interactief en innovatief. Op deze manier kan een uitje naar het museum opeens een echte uitdaging worden. Zo heb je bijvoorbeeld Nemo in Amsterdam, een museum waar kinderen zelf kunnen experimenteren met foefjes en zich even een echte wetenschapper voelen. Daarnaast kan je zelf lekker neerstrijken in het Museumcafé en hier op je laptop diverse werkzaamheden uitvoeren. Twee vliegen in een klap! Jij blij en je kinderen blij!

En, welk uitje geniet jouw voorkeur? Bovenstaande uitjes kunnen zeker rekenen op waardering vanuit kinderen. Als jij jouw kinderen verrast met een van deze fantastische uitjes, weet je zeker dat hun dag niet meer stuk kan. Een glimlach van oor tot oor, daar doe je het toch voor?!