Op uitje gaan is voor veel mensen het hoogtepunt van de week. Eventjes met het gezin eropuit gaan, weg van de dagelijkse sleur. Een uitje zorgt ervoor dat je elkaar nog beter kan leren kennen en dat je pas echt ziet met wat voor mensen je eigenlijk te maken hebt, bijvoorbeeld als collega’s maar ook als gezinsleden. Populaire uitjes zijn vaak attractieparken of dierentuinen, maar er is echter nog veel meer mogelijk. Wat dacht je van een spannende Espace Room of een interessant museum? Je zal merken dat je in Nederland ongelooflijk veel opties hebt, dus je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je niks kan vinden dat aan iedereens wensen voldoet. Maar, als je een dag erop uit gaat, dan is het wel belangrijk dat je een tas met spullen meeneemt, omdat je niet altijd alles kan kopen op de plek van bestemming. Hieronder worden een aantal items genoemd die voor veel mensen onmisbaar zijn op uitjes!

Genoeg eten en drinken

Allereerst is het cruciaal dat je zelf genoeg eten en drinken meeneemt naar het uitje toe. Je kan op veel plekken ook eten en drinken ter plaatse kopen, maar dit is vaak enorm duur en de prijzen rijzen nog net niet de pan uit. Daarnaast weet je niet of dit altijd mogelijk is en of er iets bijzit dat jouw smaak (of die van je kinderen is). Neem daarom zelf wat bammetjes mee!

Een setje schone kleren

Je zal het vast niet verwachten, maar het hebben van schone kleding is ideaal wanneer je op uitje gaat, zeker met jonge kinderen die motorisch nog niet zo stabiel zijn. Jouw kind kan bijvoorbeeld op de grond vallen in een grote modderpoel, en dan is het wel zo fijn als je hem of haar kan verschonen. Als je kinderen nog niet zo oud zijn, dan kan het ook voorkomen dat je kind een ongelukje heeft. Ook dit ben je te slim af met een setje schone kleren!

Blarenpleisters

Een handig item om mee te nemen op uitjes waar je veel moet wandelen of lopen, zijn blarenpleisters. Ook al heb je je schoenen al goed ingelopen, vaak ligt er toch een of andere blaar op de loer. Dit is erg vervelend, omdat het op een gegeven moment gewoon erg pijn doet. Elke stap die je zet voel je branden in je hiel, omdat hier de blaar is doorgekomen. Een blarenpleister kan de pijn verlichten. Jij kan weer verder met je dag!

En, welke items stop jij volgende keer in jouw tas? Je hoeft natuurlijk niet dit hele lijstje klakkeloos over te nemen, kies de items uit die relevant zijn voor jou en jouw gezin!