Kinderen en speelgoed: een gouden combinatie. Ze kunnen zich urenlang vermaken met een goed stuk speelgoed. Dat is fijn voor hen, maar ook fijn voor jou. Dan kan je even ongestoord je gang gaan: misschien moet je die lange werk-e-mail nog aftikken of moet je de was nog opvouwen. Speelgoed zorgt ervoor dat jij even een momentje voor jezelf kan hebben terwijl jouw kind plezier heeft en zijn of haar fantasie de vrije loop kan laten gaan. Speelgoed stimuleert de motorische vaardigheden van je kind, en ook de sociale ontwikkeling van je kind krijgt een boost. Veel kinderen spelen namelijk liever samen met een vriendje of een vriendinnetje. Op deze manier leren ze gelijk hun speelgoed te delen, wat tevens de ontwikkeling van je kind bevordert. Maar, welk speelgoed doet het goed bij kinderen?

LEGO of Playmobil

Met lego of Playmobil kan je kind zijn eigen wereld letterlijk creëeren. Je kind kan bijvoorbeeld een gezin stichten door een moeder, vader en een kind te maken van lego en daarnaast ook een huis met een volledig interieur. Het duurt dus wel even voordat je dat hebt gemaakt, dus jouw kind zal een tijdje zoet zijn met dit speelgoed. De lego of Playmobil maakt je kind ook nog eens bewuster van de wereld om hem of haar heen: alles van de ‘echte’ wereld moet vertaald worden naar de wereld van LEGO of Playmobil. Een win-win-situatie dus!

Gaaf buitenspeelgoed

De meeste kinderen zitten veel te veel achter een schermpje binnen op de bank. Dit is niet goed voor hun ontwikkeling: buitenspelen is veel gezonder voor ze! Een manier om het buitenspelen te stimuleren is door buitenspeelgoed te kopen. Een stoere skelter of een ruige step: hierdoor heeft jouw kind vast veel meer zin om de hort op te gaan. Vooral in de zomer merk je dat je kind hierdoor veel meer tijd buitenshuis doorbrengt. Een goede investering is het zeker, zo’n mooie skelter of zo’n snelle step!

Knutselspullen

Mocht je een creatief kind hebben, dan zit je met knutselspullen altijd goed. Denk bijvoorbeeld aan strijkkralen, loom-elastiekjes, schilderen op nummer of klei. Er worden steeds weer nieuwe producten de markt opgebracht, dus er zal altijd wel een knutselpakket bijzitten dat jouw kindje nog niet kent. Op deze manier houd je je kind lekker speels en creatief.

En, welk speelgoed leg jij onder de boom dit jaar? Of geef je je kind een van deze soorten speelgoed voor zijn of haar verjaardag? Je kind zal je in ieder geval ontzettend dankbaar zijn met een van bovenstaande geschenken!