Natuurlijk zijn spelletjes op de computer of tablet leuk. Ze houden je kind lekker bezig en kunnen bovendien erg leerzaam zijn. Toch gaat er niets boven spelletjes buiten. Met speelgoed dat buiten gebruikt kan worden, traint je kind zijn of haar sociale vaardigheden en komt het lekker in beweging. Bovendien wordt ook de cognitieve ontwikkeling gestimuleerd. Dit is een top 3 voor leuk en leerzaam buitenspeelgoed voor jong en oud.

Nummer 1: de hoelahoep

Als eerste in de lijst staat de hoelahoep, omdat je met dit stuk speelgoed zowel alleen als samen kan spelen. Uiteraard is de hoelahoep goed voor de motoriek, de spieren en de conditie. Je traint met de cirkelvormige buis van kunststof je buik- en rugspieren, maar desgewenst ook je benen, armen, handen en nek.

Er zijn hoelahoeps die uit meerdere delen bestaan, die je aan elkaar klikt. Ook uitvoeringen met glitters en met masserende golven zijn erg leuk. Voor volwassenen zijn er zwaardere hoelahoeps die ware fitnesstools zijn. Leuk om samen met je kind te oefenen!

Nummer 2: Zweedse Kubbs omgooien

Met het Kubb-spel heb je een houten werpspel dat afkomstig is uit Zweden. Je kan het met z’n tweeën, maar ook met twee teams van elk zes personen spelen op een grasveld. Ben je met twee personen, dan heeft elke speler vijf houten torens, Kubbs genaamd. Met de houten Batons, de werpstokken, mag je de Kubbs van je tegenstander omgooien. Degene die alle Kubbs heeft geraakt, mag proberen om de houten figuur van de koning om te gooien. Lukt dat, dan ben je de winnaar van het spel.

De officiële sets zijn best zwaar, maar er zijn ook lichtere varianten die makkelijker te hanteren zijn voor kinderen. Kinderen worden hiermee behendiger in gooien, leren samen te spelen en in te schatten hoe zwaar iets is.

Nummer 3: voetbaldoeltjes

Hebben je kinderen interesse in voetbal, dan is het leuk om voetbaldoelen aan te schaffen voor in de tuin of op een grasveld. Voor een kind wordt het voetbalspel hiermee veel echter en kan het zich helemaal inleven in zijn rol als voetballer. Voetbal is natuurlijk goed voor het samenspel met andere kinderen en bovendien maakt het oefenen kinderen fysiek sterker. Er zijn lichte en zwaardere voetbaldoelen. De laatste variant is ideaal als je een grote tuin hebt en je wil voorkomen dat de doelen bij een stevige wind omgeblazen worden.

Weet jij al welk spel goed past bij jouw kinderen? Deze drie spelletjes zijn redelijk voordelig en kinderen kunnen er lekker hun energie in kwijt. Met dit verantwoorde speelgoed zijn ze actief bezig en hebben ze de grootste lol!