De meeste kinderen poetsen hun melkgebit met een standaard manuele tandenborstel. Heel wat ouders staan namelijk erg twijfelachtig tegenover het gebruik van een elektrische tandenborstel bij kinderen. Een elektrische borstel brengt echter heel wat voordelen met zich mee en zorgt ervoor dat de kinderen een mooi en stevig gebit ontwikkelen.

De voordelen van een elektrische tandenborstel

Een elektrische tandenborstel verwijdert eerst en vooral veel meer tandplak dan de manuele modellen. Dankzij de enorme poetssnelheid en de automatische poetsbewegingen wordt elke tand zeer grondig gepoetst. De tandenborstels maken meer rotaties dan je zelf kan maken en zorgen dan ook voor een optimaal poetsresultaat. Verder reinigen elektrische tandenborstels diep tussen de tanden en achter de verste kiezen. Bovendien beschikken de meeste exemplaren over een (onzichtbare) poetsdruksensor. Deze bijzondere functie vertraagt de werking van de tandenborstel zodra je te veel druk uitoefent, zodat je je tandvlees op geen enkel moment kan beschadigen.

Elektrische tandenborstels voor kinderen

Tegenwoordig hebben alle bekende merken speciale elektrische tandenborstels voor kinderen op de markt gebracht. Deze handige tandenborstels hebben een erg kleine borstelkop en heel zachte haartjes. Op deze manier past de opzetborstel in elk kindermondje en zorgen de tandenborstels voor een aangenaam en veilig gevoel. Verder hebben de tandenborstels ook een aangepast handvat. De kleine body voelt erg zacht aan en weegt niet veel. De kinderen kunnen hun tandjes er erg vlot mee poetsen en krijgen geen last van vermoeide armpjes. Ten slotte beschikken de elektrische tandenborstels over een leuk design. De levendige kleuren en grappige prenten motiveren de kindjes elke dag opnieuw om hun tandjes enthousiast en grondig te poetsen!

Vanaf welke leeftijd is elektrisch poetsen aanbevolen

De meeste elektrische tandenborstels voor kinderen zijn geschikt voor kindjes vanaf drie jaar. Dit is namelijk de leeftijd waarop ze hun eerste tandjes beginnen te wisselen. Professionele merken, zoals Oral-B, hebben hun tandenborstels trouwens in verschillende categorieën onderverdeeld. Ze hebben tandenborstels voor kinderen vanaf drie, zes of negen jaar. De tandenborstels verschillen onderling in poetssnelheid en grootte, zodat elk kind zijn gebit op een comfortabele en aangename manier kan poetsen.

Innovatieve tandenborstels met moderne technische extra’s

De nieuwste elektrische tandenborstels beschikken over heel wat technische snufjes die het tandenpoetsen een andere dimensie geven. Zo beschikken heel wat modellen over een bluetoothverbinding, waardoor je ze met een app kan verbinden. De kinderen kunnen tijdens het poetsen een muziekje luisteren, een filmpje bekijken of een spel spelen. Bovendien wordt hun poetsgedrag geanalyseerd en krijgen ze een toffe beloning als ze correct poetsen. Op deze manier wordt het tandenpoetsen een feest waar de kinderen dagelijks naar uitkijken!