Veel kinderen zijn niet bepaald fan van school. Ze hebben geen zin om elke dag zeven uur in de schoolbanken te zitten, ze spelen of chillen veel liever buiten met hun vrienden. Dat is begrijpelijk, maar helaas moet je ook wat leren in het leven, en dat doe je nou eenmaal op school. Je kan de tijd op school wel wat plezieriger maken door een aantal handige items te kopen waar ze echt wat aan hebben op school. Geen idee welke items dit zijn? Lees dan snel verder, en wie weet bezorg jij jouw kinderen een glimlach op hun gezicht!

Een overzichtelijke agenda

Een agenda is een essentieel item voor op school. Op de basisschool wordt steeds vaker huiswerk opgegeven, en wellicht kan je met een agenda jouw kind al de eerste kneepjes van het vak plannen leren. Als jouw kind al op de middelbare school zit, dan spreek het voor zich dat een agenda een cruciaal item is. Hier moet het huiswerk en alle opgegeven toetsen in worden genoteerd. Daarnaast kan je kind bijhouden welke taken hij of zij nog moet doen, zoals zijn of haar kamer opruimen, en kunnen ook leuke uitjes (een dagje pretpark bijvoorbeeld) in de agenda gezet worden. Je hebt tegenwoordig een erg groot assortiment aan agenda’s. Je kan kiezen voor een basic matzwarte agenda, maar ook de thema-agenda’s doen het goed bij de jeugd. Ga er samen met jouw kind erop uit en kies samen de leukste agenda uit die erbij ligt!

Een handige lunchtrommel

Om te voorkomen dat jouw puber elke week zijn of haar eten in de supermarkt of lokale snackbar gaat halen, is het verstandig om een functionele broodtrommel aan te schaffen. Er zijn tegenwoordig lunchtrommels met veel vakjes, zodat je lunch en je meegenomen snacks niet door elkaar worden gemixt (wat erg vies is). Op deze manier kan je ook eens een wat creatievere lunch aan je kind meegeven, zoals een omelet of gezonde havermout-ei pannenkoekjes. Met zo’n fijne broodtrommel krijg je gelijk inspiratie!

Een grote rugzak

Een rugzak is het eerste item waar je aan moet denken als jouw kind naar school gaat. Hier moeten namelijk alle boeken in worden vervoerd, evenals de eerste twee items van deze lijst (de agenda en de lunchtrommel). Het is dus goed om niet de allergoedkoopste rugzak te kopen: de rugzak moet immers lang mee gaan en van goede kwaliteit zijn. Daarnaast kan de inhoud best zwaar worden, dus hij moet niet bij het minste en geringste uitscheuren. Verdiep je samen met je kind eens in alle rugzakken en maak er een leuk moeder-kind uitje van!

Gun jij jouw kinderen ook een van deze handige producten? Ze zullen je eeuwig dankbaar zijn en wellicht kan je hen tijd op school zo wat dragelijker maken. Met een aantal mooie spullen is het leven net wat leuker, en dat geldt ook op school zo!