Zodra een baby begint te kruipen en recht kan staan, kopen de meeste ouders meteen schattige babyschoentjes aan. De aankoop van de eerste schoentjes is erg symbolisch en heeft heel wat emotionele waarde. Maar is het wel een goed idee om je baby zo snel schoentjes aan te doen?

De voordelen van babyschoentjes

Babyvoetjes bestaan uit kraakbeen en vet. Tijdens de eerste levensjaren verdwijnt het vet langzaamaan en wordt het kraakbeen omgezet in bot. Babyschoenen zijn erg belangrijk om de voetjes van je baby op een correcte manier te laten ontwikkelen. Dankzij de flexibele vorm en de rubberen zool buigen de schoenen met de voeten mee. Op deze manier kunnen de voetjes rustig groeien en kan de spiermassa zich in alle vrijheid ontwikkelen. Bovendien zitten de hielen stevig vast in de schoenen, waardoor de kindjes een gezonde en comfortabele loophouding aannemen.

Met babyschoenen kan je lichamelijke problemen voorkomen

Schoenen dienen om je voeten de nodige ondersteuning te bieden. Bij baby’s is dit niet anders. Meer nog, met babyschoenen kunnen zeer ernstige problemen vermeden worden. Voetproblemen ontstaan namelijk vaak al op erg jonge leeftijd. Denk hierbij aan ingegroeide teennagels, een verkeerde stand van de voeten of zelfs kromme tenen. Deze klachten kunnen op latere leeftijd leiden tot zere knieën, hevige spierpijnen en zelfs tot chronische rugpijn. Met aangepaste babyschoenen ontwikkelen de babyvoetjes zich op een gezonde manier en vermijd je heel wat vervelende lichamelijke klachten.

Waar moet je op letten tijdens het kopen van babyschoenen

Het belangrijkste punt waar je op moet letten tijdens het aankopen van babyschoentjes is de maat. Probeer de maat steeds met sokjes op te meten. Je baby heeft namelijk meestal warme sokken aan en op deze manier weet je zeker dat de schoentjes goed passen. We raden je aan om je duim tussen de hiel van je kindje en de achterkant van de schoen te plaatsen. Zo weet je meteen of de schoentjes te vast of te los zitten. Verder kies je best voor luchtig en flexibel materiaal. Het juiste materiaal zorgt ervoor dat je baby het niet te warm krijgt en een flexibele zool bevordert het loopcomfort van je kleine kindje.

Kies voor moderne en hippe schoentjes

Het is ten slotte erg leuk om voor hippe en trendy babyschoentjes te kiezen. Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel verschillende soorten, gaande van zomerse sandalen tot moderne sneakers en stoere botjes. Toffe babyschoentjes zien er niet alleen erg schattig uit, ze geven je baby ook een heel nieuwe uitstraling. Hippe schoenen maken een outfit helemaal af en zorgen ervoor dat jouw stoere bengel alle aandacht naar zich toe trekt!