Natuurlijk spelen kinderen ook in de winter graag buiten. Als ouders stimuleer je dit alleen maar. Hoe meer ze buiten spelen, hoe beter voor hun gezondheid. Ook in de winter. Ook slapen kinderen veel beter als ze overdag heerlijk buiten ravotten, klimmen, springen en rennen. Spelen je kinderen echter buiten als het koud is, dan wil je natuurlijk wel dat ze goed aangekleed zijn. Doe je winst met onderstaande praktische tips.

Thermokleding

Gaan jullie op wintersport, dan hebben jullie vast en zeker thermokleding in huis. Speelt je kind echter buiten terwijl het vriest, sneeuwt of gewoon erg koud is, pak dan ook gerust de thermokleding uit de kast. Je kinderen genieten buiten veel meer met deze kleding aan. Zeker als er een guur windje is. Deze stof heeft namelijk uitstekende ademende eigenschappen en zweet wordt snel afgevoerd. Hoe koud het ook is, als kinderen flink bewegen, zweten ze toch wel. Verder heeft je zoon of dochter in deze kleding heerlijk veel bewegingsvrijheid. Als laatste is de sterke isolatie nog een belangrijk voordeel. Deze kleding draagt je kind dan nog onder de gewone kleding. Denk bijvoorbeeld aan een thermoshirt en een thermolegging.

Snowboots voor warme voeten

Zeker als het vriest of sneeuwt, geef je je kind heerlijke snowboots tijdens het buiten spelen. Het is altijd handig om voor je kind een paar klaar te hebben staan. Wordt er sneeuw voorspeld, dan gaan alle ouders op zoek naar snowboots. Met een beetje pech zijn ze dan zelfs uitverkocht. Zorg er dus gewoon voor dat aan het begin van de winter de juiste maat snowboots klaarstaan in de schuur of garage. De kans is heel groot dat je ze nodig hebt en dan grijp jij tenminste niet mis. Gewone regenlaarzen voldoen niet als het erg koud is. Zeker met sneeuw blijven de voeten dan niet warm. Een voordeel van snowboots is bovendien dat ze meestal een goede grip hebben.

Puddle suit voor de echte stoere kinderen

Sommige kinderen zijn binnen gewoon niet te houden. Of het nu regent, stormt of tijdenlang sneeuwt, ze moeten naar buiten. Dat is natuurlijk alleen maar goed, maar hoe houd je hun kleding droog? Voor deze kinderen is een puddle suit ideaal. Je hoeft dan ook helemaal niet bang te zijn dat ze enorm vies worden in modder en regenplassen. Dit is namelijk een overall en regenpak ineen. Voor peuters en kleuters kunnen ze ook ideaal zijn. Juist ook in deze leeftijd vinden kinderen het fantastisch om vies te worden. Zijn de kleren goed beschermd, dan vind jij het als ouders ook vast geen probleem. Een puddle suit is al verkrijgbaar vanaf vrij kleine maatjes.